Президентът на италианския Тревизо Еторе Сетен побесня, след като научи окончателните наказанията на отборите, замесени в огромния скандал за корупция в калчото. Подтикнат от негативните емоции той заяви, че напуска поста си и се отказва от футбола.

Както е известно, късно снощи Италианският апелативен съд върна в Серия "А" Фиорентина и Лацио, които първоначално бяха наказани с изхвърляне във втора дивизия. Тревизо, където от новия сезон ще играе и вратарят в българския национален отбор Стоян Колев, завърши на последно място в миналогодишния шампионат и изпадна, но след наказанията от преди седмица беше върнат в елита. Сега обече заедно с отбора на Лече ще трябва да се задоволят с мачове срещу Ювентус с Валери Божинов в Серия "В", докато Месина заема мястото на "бианконерите".

"Напускам футбола!, бяха първите думи на Сетен след произнасянето на присъдата. - Прекалено много съм разстроен и огорчен, не искам да чувам нищо повече за футбол, няма да бъда повече президент на Тревизо". 55-годишният Сетен от пет сезона е начело на клуба.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ