Леванте не е давал пари за победата си с 2:0 срещу Химнастик в последния кръг на испанското първенство, за да е в по-добра позиция в битката за оцеляване, заяви президентът на „синьо-червените” от Валенсия Хулио Ромеро пред „Марка”. Така той се опита да сложи край на витаещите от понеделник слухове, че срещата е била уговорена.

„Победихме справедливо и напълно заслужено. Струва ми се, че това е просто гневен изблик от страна на Настик – те са в деликатна ситуация и разбирам, че това е тяхно обяснение на резултата, или поне ми се иска така да го разбирам, ала ми се струва малко абсурдно. Винаги сме в епицентъра на земетръсите, тъй като и ние сме замесени пряко в битката за изпадащите и оставащите в Примера отбори”, заяви Ромеро.

Както е известно, точно преди началото на мача в неделя треньорът на тарагонци Пако Флорес извади от състава титулярния вратар Албано Бицари и пусна резервата Рубен Перес, което предизвика съмнения у публиката относно намеренията на гостите да търсят добър резултат на „Сиутат де Валенсия”. Флорес коментира решението си като „изцяло със спортен характер” и припомни, че е дал шанс за изява и на други от по-малко играещите по принцип футболисти. Капитанът на Химнастик Антонио Пинийя пък изрази пълна увереност в това, че никой от съиграчите му не е играл симулативно в полза на противника.

СИМЕОН ХРИСТОВ