Президентът на европейската футболна централа (УЕФА) Мишел Платини заяви, че според него всичко около сагата за трансфера на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид е нормално и според правилата.

"Големите клубове искат най-добрите футболисти. Като вземем предвид, че Роналдо е един от тях, тогава всичко е нормално. Играчите преминават от отбор в отбор и разбирам желанието на Реал Мадрид да го привлекат", заяви французинът.

Както е известно, Манчестър Юнайтед пусна жалба в съда срещу методите, с които испанските им колеги от Реал Мадрид се опитват да изкушат Кристиано Роналдо. Португалското крило пък отказа да коментира бъдещето си преди края на еврофиналите. Очаква се в близките дни Роналдо да даде официално изявление по въпроса, след като Португалия отпадна от Германия на четвъртфиналите на Европеиското първенство.

Президентът на "белия балет" Рамон Калдерон вече даде индикации, че няма да се поколебае да счупи трансферния рекорд, като заплати обезщетение на Юнайтед за Кристиано Роналдо в размер на 85 милиона евро.