Шефовете на футбола в Италия окончателно взеха решение да няма повече гостуващи агитки на мачовете от Калчото. Това стана ясно след събранието на т.нар. "Обсерватория", или комитета отговарящ за организацията на спортните мероприятия на Апенините. Шефовете взеха решение повече да не бъдат организирани пътувания на феновете на всички отбори в страната за гостуванията на техните любимци. Досега спирането на организираните пътувания ставаше по преценка на комисията и то само за най-рисковите срещи. Отсега нататък феновете трябва да пътуват неорганизирано за гостуванията на техните отбори.

Целта е да се прекрати дейността на т. нар. "Ултрас групировки", които до момента имаха огромно влияние сред привържениците на всички отбори.

Друго важно решение на "Обсерваторията" е да се назначават стюарди за всички футболни мачове посетени от повече от 7500 зрители. Това ще стане от 1 март 2008 година.

От следващия кръг ще бъдат затворени секторите на тифозите на Аталанта и Таранто, чиито фенове предизвикаха най-големите ексцесии вчера и прекратиха мачовете на своите тимове.