Президентът на Нюкасъл Юнайтед Фреди Шепърд категорично опроверга слуховете, че бившият национален селекционер на Англия Евен-Йоран Ериксон ще замени Глен Рьодер като мениджър на ”свраките” след края на настоящия сезон. Според днешните издания на пресата на Албиона, именно шведският спец е фаворит за наставник на тима от ”Сейнт Джеймсис Парк”. Шепърд обаче прие с усмивка тези информации и ги обяви за пълни измислици.

”Всички слухове свързващи Свен-Йоран Ериксон с нашия клуб са пълни измислици. Нямаме никакво намерение да сменяме мениджъра, така че който и да бъде спряган с този пост в клуба, не приемайте статията за истина. Откакто Свен напусна поста си в английския национален отбор, не съм говорил с него, а и нямам никакво намерение да говоря с него”, заяви Шепърд.

Слуховете, че Ериксон може да поеме Нюкасъл започнаха да набират скорост, след като асистентът на шведа в щаба на Англия Торд Грип посети двубоя на Нюкасъл с Арсенал (0:0) в понеделник. Въпреки това Шепърд обяви, че тази визита е била по покана на Арсенал и не е имала нищо общо с шефовете на ”свраките”. ”Не съм разговарял нито с Торд Грип, нито с агента на Ериксон Атоле Стил. Доколкото съм запознат, и те не са ме търсили. Дори и да се опитат да влязат в контакт с нас обаче, това няма да има никакво значение, тъй като ние не търсим нов мениджър”, допълни Шепърд.

КАМЕН ДАМЯНОВ