Селекционерът на Аржентина Серхио Батиста няма да бъде уволняван въпреки провала на тима на Копа Америка, където „албиселесте” отпадна още на четвъртфиналите, а бе домакин на турнира и основен фаворит за спечелването му. Това гарантира заместник директорът на националните гарнитури на Аржентина Умберто Грондона, който е и син на президента на Аржентинската футболна асоциация Хулио Сесар Грондона. Вината от страна на Грондона младши бе изцяло прехвърлена на звездите в отбора.

„Има момчета, от които се очакваше много, но те не можаха да оправдаят тези очаквания. От чисто спортна гледна точка случилото се не е добро, но все още има важни цели за изпълняване това трябва да послужи, за да не се допускат повече същите грешки и за да разбере треньорския щаб къде е сбъркал и къде не. Вече няма място за грешки, защото предстоят квалификациите за световното първенство”, коментира Умберто Грондона.

Все пак зам. директорът на аржентинските национали ясно подчерта, че не визира Лионел Меси в нападките си по адрес на футболистите.

„Ако някой играч не се оправдава гласуваното му доверие, не трябва да бъде викан повече. Видя се, че има много момчета, които трябва да получат възможност за изява и сега е момента да им се предостави тази възможност.

Това, което видях Меси да прави на терена е нещо изумително, сякаш от друга планета. Неговото представяне даже не трябва да се обсъжда, този, който го прави явно има някакъв личен проблем с него”, каза още Грондона.