Изхвърленият в Серия „В” отбор на Ювентус е близко до подписа на Никола Жигич, съобщават сръбските вестници „Прес” и „Блик”. Изданията твърдят, че националът на „Плавите” се е договорил за 3-годишен контракт, а в касата на Звезда ще влязат 7,5 млн. евро. Трансферът е уговорен веднага след мача между Милан и Цървена звезда (1:0) от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

 25-годишният нападател е най-добрият играч на „звездашите” в последните години и дори бе повикан в отбора на Сърбия и Черна гора за световното първенство в Германия, като отбеляза първия гол в мача срещу Кот д’Ивоар.
„Вярно е, че Ювентус се интересува от Жигич, но не искам да говоря на тази тема. В момента реваншът с Милан е по-важен и всички сме се съсредоточили върху него. От Никола се интересуват няколко клуба, не само Ювентус. След края на мача ще обявим как стоят нещата с неговия трансфер”, каза генералният секретар на Цървена звезда Небойша Лекович.
Все пак се предполага, че сърбинът ще стане съотборник на Божинов, само при положение че Трезеге напусне „Старата госпожа”.

БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ