Беларуският футболен клуб Динамо (Минск) е изправен пред огромно наказание от местната федерация, след като феновете на отбора издигнаха огромен плакат с лика на политически заместник на Адолф Хитлер по време на мач.

Привържениците на съветския шампион от 1982-а година издигнаха знаме с образа на Рудолф Хес и напдис: "Животът ви е наш и той е пример за лоялност".

Председателят на Дисциплинарната комисия Владимир Витушко заяви, че това е срамен случай не само за беларуския футбол, но и за цялото общество. Той добави, че глобата може да достигне 75 хиляди евро, което е огромна сума за местните стандарти.

Клубът побърза да се извини с открито писмо към ветераните от Втората световна война и цялото общество. Териториите на днешен Беларус бяха сцена на кървави битки и брутални престъпления през Втората световна война. Скандалът пък избухна само два дни след рождения ден на Хес и 11 преди Деня на победата. Заместникът на Хитлер в нацистката партия бе осъден на доживотен затвор на военния трибунал в Нюрнберг. Той се самоуби зад решетките на 17-и август, 1987-а година.