Михаил Александров спечели престижната надпревара "Le Duel Dribling" в Мюнхен. Юношата на ЦСКА бе обявен за футболиста с най-добрите умения в дриблирането, а наградата му бе връчена от звездата на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери.

За отличното си постижение българският талант получи обувка с автограф на френския национал, както и купа с надпис "King of speed". Михаил Александров не просто спечели състезанието, но и подобри рекорда за най-бързо преминаване през препятствията. На полуфиналът 19-годишният българин постигна време от 22,81 секунди.

До финала на надпреварата в Мюнхен стигнаха 32-та най-добри участници, които играха на пряка елиминация по системата "2 от 3". Младата надежда на българския футбол нито веднъж не позволи на съперника си да стигне до трети дуел, печелейки всички етапи с по 2:0. На финала Мишо Александров победи 16-годишния вундеркинд Мориц Мозер от авсриският Рийд.

След награждаването нашето момче прояви типичната за всички големи звезди скромност, заявявайки, че в отбора му има още двама изключително бързи футболисти, но той е извадил късмет. Най-добрият играч в Бундеслигата Рибери пък се възхитил от умението на Александров да играе еднакво добре и с двата крака. По време на награждаването Рибери го окуражи с думите: "Това много ще ти помогне в развитието като футболист".