Ръководството на Милан става все по-активно на трансферния пазар. Шефовете на европейския клубен шампион искат да привлекат в състава си френските звезди Тиери Анри от Арсенал и Франк Рибери от Марсилия, като са готови да инвестират около 40 милиона евро за двете звезди, пише в днешния си брой "Тутоспорт".

30-годишният Анри е много харесван от вицепрезидента Адриано Галиани, които още преди година се бе договорил с него, за да го привлече, като заместник на Андрий Шевченко. Тогава обаче нападателят развали устната договорка, след като феновете на Ареснал го помолиха да остане след поражението на финала в Шампионската лига от Барселона.

Преди да премине в тима на Арсен Венгер Анри игра в Ювентус под ръководството на Карло Анчелоти, който вече 6 сезона води Милан. Тогава голмайсторът бе ползван, като халф и не успя да демонстрира качествата си, след което стана голмайстор №1 в историята на Арсенал. Именно поради тази причина Карлето не спира да твърди, че най-голямата му грешка, като треньор е, че не е успял да използва качествата на Анри.

""47-годишният специалист няма да има нищо напротив 8 години по-късно отново да работи с Анри и да се реваншира за недоверието си към играча през 1999 година.

Рибери пък е един от тримата играчи набелязани от Анчелоти за новия сезон. 23-годишният плеймейкър е желан от множество клубове, като със сигурност напуска Марсилия през лятото.