Един от най-добрите футболисти за всички времена Диего Армандо Марадона сподели, че разкритията за корупция в Италия не са нещо ново за него. "Още преди 20 години говорех за тези неща, но никой не правеше нищо по въпроса. Всеки ме мислеше за луд, като казвах, че някои мачове не се решават на футболния терен", разкри легендарният аржентинец.

Марадона се върна и към паметната среща на неговия тим Наполи срещу Милан (2:3) на 1 май 1988 година. На Апенините е публична тайна, че първото място тогава е трябвало да бъде спечелено от домакините, които само няколко кръга преди края имат преднина от 5 точки пред „росонерите”. Но заради заложените огромни суми за титла на Наполи Милан триумфира в първенството след победа с 3:2 в директния двубой на "Сао Паоло". "Аз и моите съотборници дадохме най-доброто от себе си, за да победим, но нямахме шанс”, отрече вина в някаква уговорка Марадона.

През този период изпълнителен директор на Наполи е Лучано Моджи, който в момента е главният обвинен за скандалите в калчото. "Не мога да кажа нищо срещу Моджи. Винаги съм го уважавал и сега е така. Той е сбъркал, но не вярвам да е единственият", продължи Диего Армандо. Снощи той беше в Неапол за благотворителен мач. Преди срещата обаче Марадона беше привикан от представители на местната финансовата полиция. Офицерите му отнеха два златни часовника "Ролекс" на обща стойност 10 000 евро. Санкцията е заради неплатени данъци към страната от периода му в Италия (1986-1991 г.), които възлизат на около 31 000 евро. Полицаите дори искаха да вземат и двете диамантени обици на аржентинеца.

Относно шансове на италианския национален отбор на предстоящия Мондиал Марадона смята, че всичките тези скандали ще подействат мотивиращо на играчите на селекционера Марчело Липи.


ВЛАДИМИР СТОЯНОВ