Феноменалното попадение на Лионел Меси за Барселона срещу Хетафе в първата четвъртфинална среща от турнира за Купата на краля бе оценено по достойнство от легендарния сънародник на младата аржентинска перла, Диего Армандо Марадона, който обаче смята, че няма как то да бъде съпоставено с неговото бижу срещу Англия на Мондиал 86.

„Казвам, че Меси е феномен и над него няма таван, че може дори повече от показваното в момента, ала моят гол, освен че бе по-хубав, бе срещу англичаните на четвъртфинал на световно първенство. Меси се разписа срещу Хетафе, които опитваха да правят изкуствена засада – наистина чудесно попадение, но нека не преувеличават качеството му”, каза Дон Диего в интервю за аржентинския ТВ Канал 13 само ден след изписването си от психиатричната клиника „Аврил”, където постъпи преди две седмици.

След като му бе показано видеопослание от талантливия нападател на Барселона, в което той окуражи Марадона по пътя към възстановяването и го нарече свой „идол”, титаничната „десетка” на „лос гаучос” също не спести похвали към поклонника си. „Дадох си сметка, че Меси ще стане голям играч, защото води топката с левия си крак, като гледа напред, а не в нея. Всички ние навеждаме глава и поглеждаме топката понякога, ала той го прави без проблеми. Може да гледа телевизия и пак да води топката – ненормално е”, коментира легендата. Той завърши с това, че очаква Лео да се превърне в новия лидер на аржентинския футбол и за целта трябва да допринесе с голове и себеотдаване по неговия пример.

 

СИМЕОН ХРИСТОВ