Легендарният капитан на Милан Паоло Малдини сподели пред италианските медии, че мечтае да спечели световното клубно първенство. Футболистът, отдал цялата си кариера на росонерите, заяви, че е загубил 3 последователни финала за Междуконтиненталната купа и мечтае да триумфира в Далечния изток преди да сложи край на бляскавата си кариера през идното лято.

В момента единствено мисля за Световното клубно първенство. Този турнир е уникален и има своя специфичен заряд. Дано имаме късмет в Йокохама и зарадваме с успех там нашите милиони тифози, коментира 39-годишният бранител, който има две междуконтинентални титли с Милан.

Вярно е, че не успях да стана световен шампион с моята родина Италия, но какво да се прави. Радвам се за моите наследници, които миналата година в Германия спечелиха четвъртата световна купа. Аз вече се бях отказал от Скуадрата още през 2002 година, така че няма как да съжалявам, че не съм бил в Берлин. Трябва обаче да призная, че все още ме боли за загубения полуфинал срещу Аржентина в Неапол през 1990 година, когато паднахме с дузпи, а бяхме близо до купата. Боли и когато се сетя за финала в САЩ през 1994 година, когато само късметът ни лиши от златните медали срещу Бразилия, допълни Малдини, който остави 126 мача за Скуадра адзура зад гърба си.