Френският защитник Лилиан Тюрам взе решение да не се отказва от националния отбор, след като проведе разговор със селекционера на "петлите" Раймон Доменек. Вчера треньорът се опита да убеди 34-годишния Тюрам и 33-годишния Клод Макеклеле да продължат да играят за отбора. Подготовката на футболистите за квалификациите за Евро 2008 започва днес, като французите играят първите си срещи на 2 и на 6 септември, съответно срещу Грузия и Италия.
"Ще бъда на терена срещу Грузия, заяви Тюрам - Когато бях в Гуаделупе, Африка и Ню Йорк през лятото, феновете навсякъде ме умоляваха да не се отказвам от отбора. Мисля, че съм длъжен да се отблагодаря на всички за подкрепата и доверието. Единственото, което ме притеснява е, че не съм сигурен дали ще имам сили да съм еднакво добър както в Барселона, така и в националния отбор. Все пак съм на 34, а ще играя в един от най-силните клубове в света. Надявам се, че ще оправдая очакванията на всички, " завърши коментара си защитникът.
Тюрам е най-опитният играч на "петлите" със своите 121 мача за "сините". 34-годишният защитник се отказа веднъж от националната фланелка след разочароващото представяне на французите на Евро 2004, но се върна в отбора през август 2005 г., за да помогне на тима да се класира за световното в Германия.

КРИСТИНА БЛИЗНАШКА