Халфът на Нюкасъл Юнайтед Лий Бойер се връща в Уест Хам, съобщават медиите на Острова. Лондонският тим повери футболиста на наставника на Нюкасъл Глен Рьодер, след като Бойер прекара едва 6 месеца и изигра 11 мача през 2003.
"Изключително съм доволен от факта, че имаме играч от класата на Лий в тима." сподели наставникът на "чуковете" Алън Пардю. "Това е донякъде противоречиво решение, защото Бойер имаше физически проблеми и не се представи на ниво при предишното си пребиваване на "Ъптън Парк"." допълва специалистът.
Бойер, който е известен в Англия със сприхавия си характер, беше глобен през април от футболната федерация на Острова с 30 000 паунда и лишаване от 7 мача. Ръководството на "Свраките" също наложи санкции и си спести заплатата на халфа за 6 седмици.
"Той е зрял като играч и човек. Сведенията ми са, че е най-добрият футболист на Нюкасъл за последните 3 месеца." казва Пардю "Той е един от най талантливите полузащитнци в Англия, но все още не е спечелил нито един трофей. Убеден съм, че сега това ще се промени."
Пардю даде да се разбере, че не би търпял лошия характер на Бойер.
"Всички тези инциденти с Лий си остават в миналото и му носят много полезни уроци за бъдещето. Всеки заслужава втори шанс. Не бих толерирал подобно поведение. Сега играчът има нужда да се съсредоточи върху пълното си физическо подобряване", завърши мениджърът на лондончани.
" Времето прекарано в Нюкасъл ми носи приятни спомени, но Уест Хем е моят отбор. Не се представих добре при предишното си пребиваване тук. Имах лоша контузия на глезена си и се налагаше да играя така. Гледам на това като на недовършена работа. Искам да покажа на феновете на "чуковете", че мога да играя добре за тях." сподели роденият в Лондон Лий.


НАДЯ КОСТОВА