Милован Райевац вече не е национален селекционер на Катар. Той остана на поста едва пет месеца. Райевац успя да класира тима за третия квалификационен кръг в зона Азия по пътя към Мондиал 2014.

Неговото място ще бъде заето от бразилската легенда Себастиао Лазарони. Той ще трябва да спечели групата в конкуренцията на Иран, Бахрейн и Индонезия.

Според местната преса причината за рокадата е бунтът от страна на играчите, които били шокирани от тоталната тактическа неграмотност на сърбина. Те обяснили на шейха, че от всички европейци и южноамериканци, които са работили в Залива, Райевац бил възможно най-слабият. Катар ангажира само чужденци от водещите футболни нации неизменно от 1980-а година, включително бразилците Еваристо и Зе Марио, французите Жо Бонфрер, Брюно Метсу и Филип Трусие.

Катар, който спечели домакинство на Мондиал 2022, никога не се е класирал на финали с игра както това са правили съседите му Саудитска Арабия, ОАЕ и Кувейт. Дебютът на Лазарони ще бъде на 2 септември при гостуването на Бахрейн.