Селекционерът на Англия Фабио Капело ще проведе личен разговор с нападателя Уейн Рууни следващата седмица. Причина за това са снимките на играча на Манчестър Юнайтед, които бяха публикувани в английски таблоид. На тях се вижда как Рууни пуши и уринира на улицата. Капело показа, че е безкомпромисен към подобни изпълнения с отнемането на капитанската лента на Джон Тери, чиято извънбрачна бръзка стана публично достояние.

Италианският специалист е убеден, че играчите трябва да бъдат пример за младите с поведението си както на терена, така и извън него. Капело изпрати повиквателна на Рууни за контролата с Унгария, която е на "Уембли" на 11 август.

"Прочетох нещо за Рууни в един вестник, докато бях на почивка в Испания. От статията разбрах, че сър Алекс Фъргюсън не е останал доволен. Ще говоря с Рууни. В Англия играчите наистина са важни за хората. Трябва да бъдат внимателни за това как се държат във всеки един момент. Ще разговарям с Рууни, за да му кажа, че това, което направи не е хубаво", заяви Капело.