Райън Гигс бе избран за най-великия играч в историята на Манчестър Юнайтед в допитване между феновете на "червените дяволи" чрез официалния сайт и клубното списание. Бившият уелски национал изпревари легенди като сър Боби Чарлтън, Джордж Бест и Ерик Кантона. Типично в своя стил Гигс заяви, че призът е трябвало да отиде при неговия съотборник Пол Скоулс.

"Аз бих гласувал за Пол Скоулс на първо място, за Рой Кийн на второ и за Петер Шмайхел на трето. Има няколко невероятни играчи през годините като Бест, Лоу, Чалтън, Дънкън Едуардс и много други. Аз обаче бих гласувал за футболисти, с които съм играл, най-вече, защото видях какво направиха за отбора. Всеки обаче има различно мнение. Все още не съм приключил с футбола. Чувствам се чудесно", заяви Гигс.

37-годишният Гигс вече 20 години играе на "Олд Трафорд". Той дебютира за Юнайтед на 17 години и все още е ключов футболист в състава на сър Алекс Фъргюсън. Той е ставал 11 пъти шампион на Англия, два пъти е печелил Шампионската лига, четири пъти Купата на Англия и три пъти Купата на Лигата.

"Видях статия по случай 20-годишнината. Когато съм дебютирал Рафаел и Фабио са били на осем месеца, а Джак Уилшър дори не е бил роден. Времето минава много бързо", завърши Гигс.

Ето и топ 10 на най-великите играчи в историята на Манчестър Юнайтед:

1. Райън Гигс
2. Ерик Кантона
3. Джордж Бест
4. Сър Боби Чарлтън
5. Кристиано Роналдо
6. Пол Скоулс
7. Дейвид Бекъм
8. Рой Кийн
9. Петер Шмайхел
10. Уейн Рууни