"Каква тояжка", написа най-големият спортен всекидневник в света "Гадзета дело Спорт" на първа страница днес по случай наказанията в калчото, визирайки, че първоначалната "тояга" се е превъранала в "тояжка".

"Ювентус - Серия "В" и минус 15 точки, отнемат му и двете последни титли. Фиорентина - Серия “А” и минус 19 точки, но е аут от Шампионската лига. Лацио - Серия "А" минус 11 точки, без право да участва в турнира за Купата на УЕФА. Милан - Серия "А" и минус 8 точки, но се връща в Шампионската лига", е написано в подзаглавието на вестника, който обяснява с детайли наказанията.
"Моджиополи". "Въпреки това всички без "росонерите" ще обжалват", пише изданието.
"Много по-леки наказания от първоначалните на Италианският федерален съд (CAF). Титлата за 2006 година почти сигурно взима Интер", продължава вестникът.

""”Само Юве в Серия "В", Милан - прекалено голямо помилване", пък е заглавието на римския спортен всекидневник "Кориере дело Спорт", който също публикува схема с наказанията на отборите "Юве Серия "В" -17 точки, отнемат им и последните две титли. Милан остава в Серия "А" започва новия сезон с минус 8 точки, но се връща от Шампионскта лига. Фиорентина се връща в Серия "А" , но с пасив от 19 точки, Лацио също в Серия "А" - 11 точки", пише изданието.

"Наказанията: Италианският апелативен съд пожали всички, но с историческо решение- "бианконерите" в Серия "В" в досегашната история на клуба той винаги бе играл в Серия "А".

""Третият най-голям спортен ежедневник на Апенините "Тутоспорт" излезе със заглавие на първа страница "Срамота за футбола" визирайки наказанието.
"Юве в Серия "В" -17 точки, докато Милан ще играе в Шампионската лига", е подзаглавието на изданието. На първа страница на торинската медия е публикувана огромна снимка на президента на Ювентус - Джовани Коболи Джили, който твърди: "Не искаме да плащаме за всички".
"Месина се връща в Серия "А", продължава вестникът, който също публикува таблици на санкциите за четирите гранда.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ