"Интер взе 14-та титла, Милан рискува Европа?", е заглавието в днешният брой на "Гадзета дело спорт".
Най-големия спортен всекидневник в света коментира присъждането на скудетото 2005/2006 година на "нерадзурите" от Италианската футболна федерация. Както и липсващото все още съгласие на УЕФА, за връщането на "росонерите" в Шампионската лига.

""/"Интер шампион на Италия", е заглавието на римският спортен вестник "Кориере дело спорт", който също коментира в днешния си брой, че УЕФА все още не се е съгласила да приеме Милан в Шампионската лига.
”Милан в Шампионската лига, Европа не ги иска" се пише в изданието. "Наказанията от скандала в калчото не се харесват на УЕФА. Тази сутрин се решава, но е трудно да бъдат извадени, "росонерите" все пак треперят", продължава изданието.

""/Торинският "Тутоспорт" подканя клубът на българският национал Валери Божинов - Ювентус да се защити от несправедливия процес в корупцията.
"Юве, реагирай" е заглавието на вестникът. "Серия "А", скудетото, играчите, крадат ти всичко", е подзаглавието на всекидневника.
"Дешан и Коболи обявиха: ”Стоп на продажбите". "Тифозите бесни с това наказание искат да убият "бианконерите", Милан рискува Шампионската лига, но пожела Ибрахимович и Емерсон", са останалите акценти на първа страница в третият най-голям спортен вестник на Апенините.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ