Всички спортни вестници в Италия отделят подобаващо място на голямата разпродажба в новия отбора на Валери Божинов - Ювентус. "Меркато Италия" е заглавието на най-големия спортен всекидневник в света "Гадзета дело Спорт". Подзаглавието на вестника е: "Фабио Канаваро и Емерсон подписаха с Реал (Мадрид), Джанлука Джамброта и Лилиян Тюрам ще направят същото днес с Барселона. В касата на Ювентус влизат 44 милиона евро". Изданието публикува емблемите на Реал (Мадрид), Барселона и Челси и пише, че това са клубовете, които най-много са заинетресовани от играчите в Серия "А". "След като взе Фабио Капело, сега "Кралския клуб" плати 23 милиона за Канаваро и Емерсон. Реал иска да вземе и Давид Трезеге. Алтернативата му е Хулио Круз от Интер", коментира "Гадзета дело спорт".

"Първо Тюрам, а вчера и Дзамброта се разбра с Барселона. Дясната ръка на Жоан Лапорта - Чики Бегеристайн предложи 21 милиона евро на Юве. Торинци се съгласиха. Така Рийкард ще направи супер защита, коментира още вестникът. - Клубът на Роман Абрахамович открадна Андрий Шевченко от Милан. Сега иска и Дзамброта и Буфон, но цел №1 е Кака".

""Римското издание "Кориере дело Спорт" излиза със заглавие "Юве, 45 милиона евро", коментирайки продажбата на Фабио Канаваро и Емерсон в Реал (Мадрид) и почти сигурното преминаване на Дзамброта и Тюрам в кръвния враг на "Кралския клуб" Барселона. "Продадоха четири от бижутата в Испания, сега и Виейра, и Ибрахимович отиват в Интер. Буфон е искан от Милан, но каза "Оставам в Ювентус". Недвед пък каза „Да!” на Дидие Дешан", е подзаглавието на вестника.

Третото спортно издание на Апенините "Тутоспорт" пише на първа страница: "Sms на Недвед: Оставам". Подзаглавието е посветено на напускащите Юве играчи. "Канаваро и Емерсон отидоха в Реал, Дзамброта и Тюрам до дни са в Барселона".


ВЛАДИМИР СТОЯНОВ