Нашите преки съперници за класиране на световните футболни финали догодина, ирландците, вече резервират билети за мачовете от финалната фаза в ЮАР! Нещо повече, според статистиките, те са в челната десятка на държавите с най-много заявени билети на уебсайта на ФИФА, съобщава кореспондентката на bTV в Южна Африка Ромина Стоилова.

Според официални източници 128 страни от всички краища на света вече са закупили част от ценните хартийки. Най-много желаещи за сега има от Южна АФрика, втори са Англия, следвани от Съединените щати, Германия, Бразилия, Австралия, Япония, Мексико, Швейцария, Ирландия, Канада, Испания и Аржентина.

Според организаторите,това е чудесен резултат,предвид факта, че за първи път Световните футболни финали ще се проведат в Африка, а не на последно място и световната финансова криза.

Още в първия ден, на официалната продажба от сайта на ФИФА бяха резервирани над 60 000 билета!

"Това силно ни амбицира,да дадем всичко от себе си в името на футбола и да посрещнем горещо хилядите приятели на тази феноменална игра от всички краища на света", заяви Дани Джордън,председател на организационния комитет на пресконференция за медиите в Йоханесбург.