Бохум стана третият готбор от Бундеслигата, който проявява интерес към българския нападател Димитър Рангелов, научи Sportal.bg. След като стана ясно, че Борусия (Дортмунд) и Енерги (Котбус) имат желание да привлекат Рангелов в състава си, сега това направи и Бохум. Тимът е се намира на най-високо място в класирането на Бундеслигата в сравнение с останалите два отбора, след като заема осма позиция с 42 точки. Междувременно стана ясно, че е много вероятно Рангелов да се завърне в тима на Страсбург, ако отборът спечели промоция за френската Лига 1. В момента Рангелов играе като преотстъпен под наем във втородивизионния германски Ерцгебирге (Ауе) и със страхотните си изяви вече е събудил интереса на редица отбори от Бундеслигата.

 “Направихме всичко, което можехме, за да го задържим. Още преди половин година казах, че Ауе ще е първият отбор, с който Страсбург ще преговаря, когато става дума за окончателния му трансфер. В петък преди мача ни с Карлсруе се срещнахме с вицепрезидента на френския клуб. След двубоя пък седнахме заедно с Димитър Рангелов и обсъдихме положението”, сподели вицепрезидентът на Ерцгебирге Бертрам Хьофер.
Той заяви, че в този разговор са се изяснили много неща. Ако Страсбург се завърне в елита, Рангелов ще трябва да се върне във Франция и да изпълни тригодишния си договор с клуба. Самият нападтел пък иска да остане в Германия. “Той ни информира, че е в контакт с три елитни клуба. Целта му е да успее да намери място в българския национален отбор, така че тези отбори, разбира се, му предлагат много по-добри възможности от Ауе”, коментира Хьофер.

 Той обаче не изключва изцяло възможността Рангелов да остане в тима. “Ако Страсбург остане във втора дивизия, тогава може би ще е възможно да задържим Рангелов още една година под наем”, заяви той.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА