На 28 януари отборът на Херес Индустриал разполагаше с 14 футболисти и беше на ръба на финансова криза. Седмица по-късно към отбора се присъединиха 6-а англичани и 2 ирландци и отборът се превърна в „Лос Инглесес” (Англичаните). Сега всички се питат как този тим от региона на Андалусия разполата с повече британци от Арсенал.

История е белязана от драма. Бившият президент на Херес Индустриал – Рикардо Гарсия бе свален от поста с решение на УС на клуба дни преди да затвори зимния трансферен прозорец. Касата на тима бе празна, а треньорите можеха да използват едва 14 футболисти. Новото ръководство се чудеше как да запълни задължителната бройка в рамките на 2 дни и то без пари. Отговорът дойде от Монтекастийо. В малкото градче до Херес се намира футболната Академия на Глен Ходъл. Легендата сам управлява бизнеса си от 2008 г. Той е директор, мениджър и треньор. Ходъл се е съсредоточил дизцяло върху това да селектира британци, които искат да се развиват като футболисти, но не могат да намерят място в горните футболни дивизии на Острова, тъй като там системата не позволява клубовете да имат филиали подобно на Испания. Срещу обучение в Академията, Ходъл придобива правата на играчите. Така се стига 8 британци да облекат фланелката на Индустриал. Всички разходи за храна и настаняване в апартаменти се поемат от Ходъл. Той дори им дава заплата от по 100 евро на седмица.

Британците бързо стават известни в град Херес. Това са Пиер Хол, Майкъл Нуун, Матю Ричардс, Къртли Уилиямс, Дейвид Коули, Крис Фейгън, Ник Бийсант и Нейтън Уулфи. От тях Фейгън е с най-богата биография. Той е бил младежки национал на Ейре и е бивш кадър на Манчестър Юн. 8 кръга преди края на първенството с помощта на британците ФК Херес Индустриал се намира на 7 т. от зоната за изпадане в Трета дивизия.