Португалия и Швеция направиха самоубийствено равенство 0:0, което може да лиши и двата отбора от участие на световното първенство в Южна Африка. Победата бе по-нужна на домакините от Португалия, но въпреки по-настойчивата си игра, не успяха да стигнат до попадение. Дуда уцели гредата, а удар на Симао премина на сантиметри над гредата през първото полувреме. След почивката с пропуски се отличиха Дани и завърналият се след контузия Деко.

Швейцария се изравни с Гърция на първото място в група 2, след като победи като гост Молдова с 2:0. В същото време гърците направиха 1:1 при гостуването на Израел и битката за първото място в тази група се завърза още повече. Гърция и Швейцария имат по 10 точки, а Израел ги следва плътно с 9.

Северна Ирландия сензационно оглави класирането в група 3 след победа над Полша с 3:2.В другата среща от групата тази вечер Словения и Чехия не успяха да си вкарат гол и ситуацията в групата става все по-заплетена.

Отборът на Германия записа поредната си убедителна победа в група 4 след 4:0 над Лихтенщайн и продължава да води в класирането. Капитанът Михаел Балак, Марсел Янсен, Бащиян Швайнщайгер и Лукас Подолски бяха точни за Бундестима. Русия е плътно зад Германия след победа с 2:0 над Азербайджан.

Ето и резултатите от квалификационни срещи за световно първенство зона Европа играни вчера:

Група 1
Малта – Дания 0:3
Албания – Унгария 0:1
Португалия – Швеция 0:0


Група 2
Люксембург – Латвия 0:4
Молдова – Швейцария 0:2
Израел – Гърция 1:1


Група 3
Северна Ирландия – Полша 3:2
Словения – Чехия 0:0


Група 4
Русия – Азербайджан 2:0
Уелс – Финландия 0:2
Германия – Лихтенщайн 4:0


Група 5
Армения – Естония 2:2
Белгия – Босна и Херцеговина 2:4
Испания – Турция 1:0

Група 7
Румъния – Сърбия 2:3
Литва – Франция 0:1

Група 9
Холандия - Шотландия 3:0