Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън защити Пол Скоулс, който получи червен картон на мача с Рома (1:2) от 1/4 финала на Шампионската лига. Тогава халфът на "червените дяволи" бе изгонен за острър фаул спещу Кристиян Киву. Шотладецът обаче не е разочарован от тази постъпка, а напротив, иска Скоулс да продължи да играе твърдо.

 "Не мисля, че Пол ни е провалил с постъпката си. Той ни донесе победата срещу Блекбърн миналия уикенд и вероятно ако бе останал на терена щеше да бъде много полезен. Такива неща обаче се случват във футбола. Той е много важен играч за нас и аз не бих му казал да спре да прави шпагати", заяви Фъргюсън.

 Повечето фенове и специалисти смятат, че Скоулс не прави тези нарушения умишлено, но много често закъснява с влизанията си. Това може би се дължи на факта, че той е бивш нападател и му е трудно да спира атаките на съперника. Фъргюсън обаче не е на това мнение.

 "Пол не прави лоши шпагати. Той просто ги прави по английския начин. Начинът по който се прави шпагат в Англия не е същия като този в Германия или Италия. Реферите обаче не са наясно с това и той страда от този факт. Важна роля в неговото изгонване имаше и Киву. Освен че румънецът бе фаулиран за втория картон, той бе най-настоятелен за първия такъв, когато Скоулс спъна Тоти. Рома по принцип е коректен отбор, но това в никакъв случай не важи за Киву", смята специалистът.


БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ