Новото попълнение на Челси Фернандо Торес даде първото си интервю за клубната телевизия. Нападателят си пожела да се разпише срещу бившия си клуб Ливърпул. Мачът е в неделя от 18:00 часа на

"Това е съдба. Не е перфектното за мен, но ще видим какво ще стане. Мога да кажа само хубави неща за Ливърпул. Те ме направиха топ играч и ми предоставиха възможността да играя на топ ниво. Никога няма да кажа нещо лошо за Ливърпул. Бях много щастлив там, но сега е различно и вече съм играч на Челси. Ако играя в неделя ще дам най-доброто от себе си и се надявам да вкарам гол. Миналото лято почувствах, че трябва да направя крачка напред в моята кариера. Дойдох в топ отбор. Няма следващо ниво след Челси. В отбора има големи имена като Тери, Лампард, Дрогба и Анелка. Ще бъда част от голям отбор", сподели Торес.

"Исках да дойда тук и защото Челси винаги е показвал уважение към мен. Те винаги са ме искали. Важно е хората в клуба и феновете да те подкрепят. Сега съм много щастлив като играч на Челси. Когато играех срещу Челси винаги имах голяма мотивация, защото това е специален мач. Този двубой винаги е от най-големите за сезона. Искам да благодаря на привържениците на Челси, защото бяха много щастливи от трансфера ми в Челси. Имам както добри, така и лоши спомени от мачовете си срещу Челси. Всички голове са специални. Много лош спомен е полуфиналът в Шампионската лига в първия ми сезон в Англия, когато ми победиха и играха финал вместо нас. Голямата ми цел е Шампионската лига. Всички футболисти искат да играят в най-важния турнир. Всеки сезон Челси е сред фаворитите за всички трофеи", добави испанският национал.

Торес е радостен, че отново ще се събере с бившия си съотборник от Ливърпул Йоси Бенаюн, който лекува контузия.

"Той ми е приятел и на терена се разбираме много добре. Надявам колкото се може по-скоро той отново да играе и напълно да се възстанови. Вълнувам се от възможността да играя с него, както и с останалите ми нови съотборници", завърши Торес.