Новото попълнение на Ливърпул Джърмейн Пенант благодари на бившия си мениджър Стив Брус за трансфера му. Бившият полузащитник на Бирмингам бе продаден за около 7 милиона паунда на мърсисайдци.
23-годишното крило, което премина в отбора на "сините" миналото лято, след като изкара 4-месечен период със статут на преостъпен, ще се включи в подготовката на отбора от "Анфилд" в Швейцария.

"Във форма съм и имам готовност да се включа в състава”, обяви Пенант след подписването на четиригодишния контракт. -Да облека фланелката на Ливърпул и да играя на "Анфилд" за мен е сбъдната детска мечта. Щастлив съм да играя за този отбор, защото в него има много добри играчи, които могат само да ми помогнат да се развия по-бързо и да подобря играта си. Отборът на Ливърпул е най-добрият на Острова и ако аз не успея тук да се докажа, не мога да го направя никъде другаде."

"През 18-те месеца в Бирмингам се отнасяха добре с мен, получавах и подкрепата на феновете. Когато имах проблеми, Стив Брус винаги ми е помагал да се справя и е вярвал в моите възможности", добави Джърмейн Пенант пред медии на Острова.

"Любовта ми към Ливърпул е наследствена. Първият екип на мърсисайдци получих, когато бях едва 4-годишен и все още го пазя. Фаворит в отбора ми е Роби Фауър".

НИКОЛАЙ СТАМАТОВ

Снимка: AFP