Английският национал Джърмейн Дефоу призна, че се вдъхновява от Дейвид Бекъм. Нападателят е останал много разочарован заради факта, че извън националния тим за Мондиал 2006, но сега е амбициран да помогне на тима да се класира за световните финали догодина. Преди 3 години тогавашният национален селекционер Ериксон предпочете да повика Тио Уолкът за сметка на Дефоу.

"Бях много разочарован, че пропуснах Световното първенство в Германия. Вдъхновявам се от Дейвид Бекъм, който получи червен картон на Мондиал' 98 във Франция, но няколко години по-късно се реваншира, като реализира гол срещуу Гърция и класира тима си за Световното в Япония и Южна Корея. Невероятно е, че винаги се представя страхотно. Човек трябва да взима пример от такива играчи. Аз очаквам своя шанс за изява", заяви Дефоу.

Нападателят има голямо желание да играе в сряда срещу Хърватия (тимът, който изхвърли Англия от европейското първенство през 2008 година).

"Естествено, че искам да бъда сред титулярите за мача с Хърватия. Всеки иска да играе. Всички помним какво се случи на "Уембли" именно срещу този тим и определено не искаме да се почувстваме по този начин отново", каза още Дефоу.