Капитанът на Челси и английския национален отбор Джон Тери обяви, че е готов да продължи да играе на обезболяващи инжекции и в двата изключително важни мача на "трите лъва" от квалификациите за Евро 2008 в Австрия и Швейцария срещу Израел на 8 септември и Русия на 12. Както е известно, Тери има счупен палец на десния крак, но това не му попречи да играе за националния тим в контролата с Германия, загубена с 1:2 на "Уембли" миналата сряда, както и да не пропусне нито един мач на Челси от Премиършип. Сега 26-годишният централен бранител изрази готовност да продължи с маратона, въпреки болката.

"Обезболяващите инжекции успокояват болката за три-четири часа. Невероятно неудобно е, защото кракът ти изтръпва и почти нищо не чувстваш. След двубоите слагам лед върху него, защото се подува целия. Лекарите ми казаха, че ако продължавам в същия дух, може да ми трябват четири месеца, за да се възстановя напълно. Въпреки това мачовете са от изключително значение и нямам намерение да ги пропусна, при положение, че има възможност да играя", заяви Тери.

"Основният проблем са тренировките. За да не ми бият инжекции всеки ден, лекарите са разпорили единия ми чифт бутонки, за да мога да вкарвам крака си в тях. Иначе е просто невъзможно да ги обуя", разкри мъката си Тери.

КАМЕН ДАМЯНОВ