Звездата на Ливърпул и втори капитан на Англия Стивън Джерард обяви, че е много доволен от новата си роля в националния отбор на страната си. Заместникът на Свен-Йоран Ериксон на селекционерския пост на „трите лъва” Стийв Макларън използва Стиви Джи като дясно крило на мястото на пренебрегнатия Дейвид Бекъм и капитанът на „мърсисайдци” сподели, че е доволен от новата си позиция на терена. Джерард коментира, че задоволството му идва от факта, че новата му роля на терена е доста близка до тази, която той изпълнява в клубния си отбор.

„Наистина се чувствах много добре като дясно крило. Знаех точно какво се иска от мен и се стараех да изпълнявам на 100% указанията на треньора. Говорих с господин Макларън преди мача и той ми каза, че иска от мен да се включвам често в атаките на тима. Това ме устройва напълно, защото аз обичам да атакувам”, заяви Джерард.

„Като цяло направихме много добър мач. Искахме да стигнем по-далеч на Световното и сега бе много важно за нас да покажем на хората, че сме гладни за победи. Сега следва европейско първенство и като се има предвид, че това беше първият мач на Стийв Макларън начело на тима, всички искахме да го впечатлим”, завърши халфът.

КАМЕН ДАМЯНОВ