Днес ще се изиграят последните мачове от квалификациите за Евро 2012. В първа група съставът на Германия е домакин на Белгия, като футболистите на Йоаким Льов имат възможността да поставят впечатляващ рекорд от 10 последователни победи.

До момента Бундестима няма загубена нито една точка и може да приключи квалификационния цикъл само с победи. Мирослав Клозе пропуска срещата заради контузия, докато за гостите от състава отпадна наказания Даниел ван Буйтен.

В класирането Германия води с 27 точки, втори е Белгия с 15, а трети състава на Турция с 14 точки. Днес турският отбор е домакин на Азербайджан и се надява на победа, която при загуба на белгийците ще го класира за бараж.

Във втора група преди последните мачове води Русия с 20 точки, пред Ейре с 18, а трети е Армения със 17. Днес Ейре без капитана си Роби Кийн приема Армения като двубоя ще бъде решителен за 2-то място. Русия играе ас аутсайдера Андора.

В трета група Сърбия се нуждае от задължителен успех като гост на Словения за да се класира на бараж. В групата лидер е Италия, която в протоколен мач приема Северна Ирландия.

В четвърта група един срещу друг застават лидера в класирането Франция и втория Босна и Херцеговина. Двубоят ще се играе в Париж, а домакините се нуждаят от точка за директно класиране на финалите.

В шеста група води Гърция с 21 точки, докато втория Хърватия има 19. Тази вечер гърците гостуват на Грузия в отсъствието на наказаните Самарас и Пападополус, докато Хърватия е домакин на Латвия.

В осма група е дербито между Дания и Португалия, като и двата отбора имат по 16 точки, но португалците водят в момента с по-добри показатели. С травми в състава на Пауло Бенто са Пепе и Фабио Коентрао.

В последната девета група лидерът без загубен мач Испания приема втория Шотландия. Британците имат  точка преднина пред Чехия, която гостува на Литва.

Класиране на финалите на Евро 2012 вече си осигуриха Германия, Италия, Холандия, Англия и Испания.