Почетният президент на Фиорентина Диего Дела Вале обяви, че звездата на тима Лука Тони не се продава. По-големият от братята Дела Вале допълни, че всяка оферта за голмайстора на Серия "А" ще бъде отхвърлена. Босът на "виолетовите" подчерта, че Тони ще бъде част от тима, който ще трябва да наваксва наказанието от 19 точки, което бе наложено на тима след скандалите с корупция, разтърсили калчото.

"Тони подписа договор само преди година. Тогава задоволихме всичките му ""изисквания и той трябва да се съобразява с това, отбеляза индустриалецът. – Лука се превърна в това, което е, благодарение на всички в тима и той има морален дълг към отбора", допълни шефът на Фиорентина.

Медиите в Италия усилено спекулират с бъдещето на играча, като го спрягат за сигурно ново попълнение на Интер. Наставникът на „нерадзурите” Роберто Манчини не крие симпатиите си към Тони и има голямо желание той да бъде привлечен в тима. Според информациите от Интер са готови да предложат 25 милиона евро за Гръмотевица, който отбеляза 31 гола в Серия „А” през изминалия сезон и 2 попадения на Мондиала в Германия.

В същото време Тони още не се е присъединил към подготовката на Фиорентина, а неговият агент Тулио Тинти заяви, че клиентът му няма намерение да се връща във Флоренция.

"""Всеки е свободен да говори, каквото си иска, каза Тинти в отговор на думите на Дела Вале. -Лука още си почива и аз ще говоря с него следващите дни".

Наставникът на Фиорентина Чезаре Прандели се надява да може да разчита на Тони през очертаващия се като тежък сезон за тима, но в същото време ясно съзнава рисковете, които крие ентуалното му оставане в тима против неговата воля.

Прандели и неговият щаб вече търсят алтернативен вариант, като в полезрението на тима са Клаас Ян Хунтелаар от Аякс, Винченцо Якуинта от Удинезе и нападателя на Лион Фред.

СТАНИМИР СТОЯНОВ