Един от най-добрите хърватски футболисти Дарио Шимич сложи край на състезателната си кариера. 34-годишният защитник е рекордьор по брой изиграните мачове с националния отбор на Хърватия - общо 100. Кариерата на Шимич започва в Динамо (Загреб) като юноша и продължава в Интер, Милан и Монако. През април тази година Шимич се върна в Динамо (Загреб), но почувства, че повече не може да играе футбол на високо равнище.  

"Преди да взема това решение мислих цял месец. Чувствам, че не мога да помогна на Динамо в европейските турнири. Замислям се за треньорска кариера и вече постъпих в треньорската школа", заяви Шимич.

В кариерата си защитникът е ставал пет пъти шампион на Хърватия, има четири купи на страната и една Суперкупа. С Милан става шампион, печели още купата на Италия, Суперкупата на Италия, Шампионската лига (два пъти), Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. С националния отбор най-големия успех постига през 1998 година, когато Хърватия завършва на трето място на Мондиала във Франция.