Бъдещето на Давид Вийя изглежда все по-далечно от това на Валенсия с всеки изминал ден, а големият интерес на Челси и Барселона е поредната улика за това, смята вестник „АС”. Клубът от „Местайя” не е склонен да изслушва оферти за голаджията си, поне не и ако са по-ниски от 70 млн. евро. Самият Вийя по-скоро би преминал на „Ноу Камп”, отколкото в Англия, ала не е изключено да промени виждането си при постъпване на изкусителна оферта от Албиона, където е искан също в Ливърпул, а и Манчестър Юнайтед би се намесил. Италианският Ювентус също наскоро бе хвърлен от пресата в борбата за подписа на Хитрушкото, както е известен футболистът.

В момента от „Стамфорд Бридж” предлагат на звездата чисти от данъци 4,4 млн. евро на сезон, което надвишава повече от два пъти заплатата му при „лос че”, пък и собственикът на местния шампион, Роман Абрамович, е готов да извади нужните 70 млн. евро за трансфера. Намеренията на испанските първенци Барса, от друга страна, са свързани с евентуалното напускане на някого измежду асовете Роналдиньо и Ето’о това лято.

Агентът на Вийя, Хосе Луис Тамарго, вече „пусна мухата” на еврограндовете, като заяви, че клиентът му е готов да остане във Валенсия догодина, но „очаква подобрение на контракта си”. Известно е, че „бяло-черните” залагат на голяма финансова дисциплина и имат таван на заплатите в размер на около 2 млн. евро на сезон. В тази каста в клуба е и астурският реализатор, ала значително повишение на възнаграждението едва ли може да се очаква, за да не се създават изключения. Именно тук е шансът на желаещите стопроцентов голмайстор големи клубове. Чака се развитие на темата.

 

СИМЕОН ХРИСТОВ