Българският национал Валери Божинов се врече в любов на Ювентус пред стотици тифози на тима в Пондзоло, където "бианконерите" са на подготвителен лагер. Нашенеца бе първият играч на "Старата госпожа", където бе поканен да участва в шоуто "Summer Village" организирано от кмета на Пондзоло и шефовете на Юве. Точно в 20:00 часа българско време на сцената в Парко Планета Валери се появи пред чакащите с интерес фенове, които искаха да видят новата звезда на италианкия гранд.

"Да играя в този велик клуб е максимума за мен, както и за всеки друг играч", разкри Божинов мнението си за гранда от Торино. На въпроса какво е почуствал при срещата си с Павел Недвед и Златан Ибрахимович, които вчера почнаха тренировки с тима Божинов сподели първите впечателния от новите си съотборници: "Нещо фантастично, нямам думи! Павел е пример за всички, той е велик играч, не само защото дава най-доброто от себе си на тренировките. Дори, когато се прибере в къщи продължава да тренира допълнитело, демонстрирайки, че е един невероятен атлет. Златан пък е невероятен, с топката в крака може да прави всичко". На края му бе зададен въпроса - Какво е чуството да носиш екипа на Юве?
"Това е нещо, което не може да се обясни", отговори 20-годишният нападател. След което се протегна към един привържаник на отбора в публиката и го попита: "Ти например какво изпитваш, когато облечеш ""фланелката на Ювентус?". "Една невероятна емоция, както и голяма чест" е отговорът на тифозото. "Ето това изпитвам и аз", отговори Божинов под невероятните възгласи на огромната тълпа. Това бе втората подобна проява на бившият играч на Лече и Фиорентина, откакто пристигна в Торино преди 10 дни. По време на първия лагер на тима в планинското градче Акуй Терме в близост до Александрия, българинът участва в същото шоу, като пред 1500 зрители пя химна на отбора и скандираше името на капитана Алесандро Дел Пиеро.

Малко по-късно стана ясно, че първоначалното наказание на Юве бе символично намалено. Бе потвърдено, че тимът ще играе в серия "В" от новия шампионат, но няма да тръгне с пасив от 30 точки, ами от 17.

 

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ