Валери Божинов получи доста похвали за представянето си в първите тренировки на Ювентус. Италианският всекидневник "Кориере дела Сера" също отбелязва добрия старт на българския национал в тима на Дидие Дешан и допълва, че Валери има невероятен шанс да разкрие своя пълен потенциал именно с екипа на "бианконерите". "България не игра в Германия, но неговото световно се казва Ювентус", пише изданието.

На 15 години Божинов вече бе в първия отбор на Лече, на 16 дебютира в Серия "А", а през изминалия сезон бе трансфериран от Лече във Фиорентина. Във Флоренция роденият в Горна Оряховица нападател не успя да покажe на какво е способен и сега вече е част от "Новата – стара ""госпожа". "Едва навършил 20 години през февруари, той вече е ветеран в калчото", пише още "Кориере".

"Трансферът му от Лече във Фиорентина бе провал. Голямият натиск и големите надежди...сега това се промени", се казва в статията посветена на българския национал.

„Сега новият Ювентус заложи на него и българинът показва, че е имало защо. Той трябва да избави от мъката милионите тифози на тима”, завършва коментарът.

СТАНИМИР СТОЯНОВ