Шефът на Комисията по морала в Италианската футболна федерация Франческо Саверио Борели разкри, че много от разпитаните от него свидетели се пазят и не отговарят на всички въпроси, свързани със скандалите за корупция.

"Установи се една бариера между мен и разпитваните по скандалите личности", заяви Борели пред медиите на Апенините. Въпреки това той не е никак изненадан от развоя на събитията: "Не съм очаквал да бъде по-различно. Особено след всички тези публикации на телефонни разговори в пресата."

На въпроса дали е направено някое ново разкритие, Борели отвърна: "Не, за голямо ваше съжаление. Знаем това, което и вие. В момента подреждаме нещата и излушваме заподозрените". След като бившият главен мениджър на Ювентус Лучано Моджи, който е и главният обвиняем за скандалите в корупция, отказа да се яви на разпит пред Борели вчера, шефът на Комисията по морала заяви: "Не е задължително Моджи да се явява пред мен. Това си е негово право". Днес на разпит ще бъдат подложени единственият заподозрян от щаба на Милан Леандро Меани (отговарящ за превозването на съдиите в Милано) и бившият президент на Италианската футболна федерация Франко Караро.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ