Спортният директор на изпадналия в Чемпиъншип тим на Бирмингам Карън Брейди предупреди Ливърпул и всички заинтересовани клубове, че десният халф на тима Джърмейн Пенант не се продава. Шефовете на „сините” решиха да излязат с официално изявление по случая, след като почти цялата английска преса излезе със заглавия, че Ливърпул почти си е осигурил услугите на младия талант, след като са се договорили да платят на Бирмингам 3,5 милиона английски лири. Брейди обаче разкри, че такава оферта не е постъпвала в централата на „сините” и предупреди своя колега Рик Пери, че ръководството на нейния клуб не смята да продава играча.

„Искаме да се върнем във Висшата лига колкото е възможно по-бързо. Именно затова ще купуваме играчи, а няма да продаваме. Нашата цел е през лятото на трансферния пазар да изградим най-силния тим в Чемпиъншип”, заяви Брейди пред официалната интернет страница на Бирмингам.

Както е известно, мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес отдавна иска да подсили тима си по крилата, като освен чрез привличането на чилийския национал Марк Гонзалес смята да стори това със закупуването на поне още един играч в тази зона и се смята, че Пенант е на едно от водещите места в списъка му.

КАМЕН ДАМЯНОВ, по материали на английските медии