Полузащитникът на английския национален отбор Дейвид Бекъм не се е отказал да преследва рекорда на Питър Шилтън по мачове за Англия. Легендарният вратар има 125 мача с националната фланелка, а Бекъм очаква да изиграе своя мач номер 109 в контролата срещу Словакия в събота или в световната квалификация срещу Украйна в сряда, с което ще изпревари Боби Мур и еднолично ще оглави класацията по този показател за полеви играч.

Звездата на английския футбол опроверга съобщения в медиите, че възнамерява да се откаже от участия в националния отбор.

"Огромна чест е всеки път, когато играя за Англия и всеки мач оттук нататък е бонус за мен.Когато имах 94-95 мача не очаквах да достигна 100. Хората си мислеха, че ще се откажа от националния отбор, но сега имам 108 мача. Би било нещо много специално, ако подобря рекорда на Питър Шилтън, но по-важно е да съм с отбора и да помогна за класирането на световното първенство", каза Бекъм.

Бекъм сподели, че се надява да играе до 50 години и след това да се откаже.

"Искам да играя на световното първенство в ЮАР. Никога не съм смятал да се отказвам.Моята надежда е да мога да играя до 45 години или 50. Всичко е въпрос на това как ще съм здравословно и дали ще мога да издържа на темповете на развитие на футбола", коментира 34-годишният английски национал.