Аякс спечели за 17-и път Купата на Холандия, след като победи след изпълнение на дузпи отборът на АЗ Алкмаар. В редовното време и продълженията двата тима не можаха да излъчат победител завършвайки 1:1.

АЗ взе преднина още в началото на срещата след попадение на Дембеле още в 4-ата минута. Райън Донк отбеляза и второ попадение в 18-ата минута за тима водения от Луис ван Гаал тим, но то бе отменено заради фаул.

 Едва през второто полувреме играчите на Аякс показаха хъс за победа. Така в 51-ата минута Клаас Ян Хунтелаар изравни резултата с глава. До края и двата тима имаха добри възможности да стигнат до победата, но до нови попадения не се стигна. В самия край на редовните 90 минути Аякс остана и с човек по-малко, след като Габри бе изгонен за удар на противников играч без топка. Това даде пре""/димство на АЗ в продълженията, но то също не бе реализирано.

 В крайна сметка дузпите трябваше да определят носителя на трофея. Там и двата отбора показаха добра успеваемост като всеки от първите седем изпълнители бе точен. При осмият удар за АЗ обаче нервите на Райън Донк не издържаха и ударът му бе спасен от Стекеленбург. След това зад топката застана Едгар Давидс от Аякс, който бе точен и донесе трофея на своя тим.

Купа на Холандия, финал:

АЗ Алкмаар - Аякс 1:1 (7:8 след дузпи)
1:0
Дембеле (4)
1:1 Хунтелаар (51)

БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ