Аякс спечели за 31-ви път шампионската титла в Холандия. Грандът от Амстердам остава недостижим на върха един кръг преди края на първенството, след като днес победи ВВВ Венло с 2:0. След този успех Аякс събра актив от 73 точки с 6 повече от втория в класирането Фейнорд, който също постигна победа с 4:1 над Хераклес.

Аякс стигна без проблеми до победата над застрашения от изпадане Венло с два гола на Сийм де Йонг, който бе точен в 8-ата и 58-ата минути.

Твенте претърпя втора поредна домакинска загуба, след като загуби с 3:4 от Хееренвеен. На вратата на тима от Енсхеде игра националния вратар Николай Михайлов, а неговия отбор остава на 6-та позиция в класирането с актив от 60 точки. Херенвеен излезе на четвърто място с 64 точки.

ПСВ Айндховен се наложи с 4:0 на АДО Ден Хааг и заема 3-та позиция в класирането с 66 точки. Българският национал Станислав Манолев остана на резервната скамейка на своя отбор и не влезе в игра. Пети в класирането е АЗ Алкмаар с 62 точки, който завърши 1:1 като гост на НЕК Наймеген.