Тази събота ще се изиграе една от най-дългоочакваните световни квалификации в Зона Южна Америка между съставите на Аржентина и Бразилия. Двубоят ще се състои в Росарио, а в момента "гаучосите" се намират на четвърто място във временното класиране, като имат в актива си 22 точки. Бразилия пък е лидер с 27.

Треньорът на домакините Диего Марадона заяви, че единственото нещо, което би го направил щастлив е победата над вечния съперник, независимо от многото контузени футболисти в състава си. Поради травми от тима отпаднаха Диего Милито и Бурдисо, както и Себастиан Баталия. За техни заместници Марадона избра Мартин Палермо, Родриго Браня и Роландо Скиави. Нападателят на Бока Хуниорс получава повиквателна за първи път от 2000 година. Четири дни след мача с Бразилия, аржентинците гостуват на Парагвай.

Селекционерът на петкратния световен шампион Карлос Дунга пък няма сериозни проблеми с контузени футболисти преди дербито в Росарио. При евентуален успех, бразилците ще си осигурят място на финалите в Южна Африка. Единствените, които имат лека травма са централният защитник на Рома - Жуан, както и полузашитникът на Волфсбург Жосуе, но почти сигурно е, че те ще успеят да се възстановят и да вземат участие в двубоя. Дунга повика за мача и нападателя на Фламенго Адриано, като дори съществува вариант той да започне мача като титуляр.