Бразилският нападател на Бешикташ Аилтон има желание да се върне в Бундеслигата. “Тук станах голям играч и всички ме уважават”, споделя Аилтон. Оферти от Бундеслигата обаче засега няма, като запитвания за бразилеца са пристигнали само от Катар, Япония и Португалия.

В момента Аилтон е в немилост в турския Бешикташ, като тренира отделно от отбора, с юношите на клуба. “Той не ме интересува”, заяви наставникът на Бешикташ Жан Тигана. “Напълно здрав и във форма съм”, категоричен е Аилтон. През последния полусезон голмайсторът играеше под наем в тима на Хамбургер ШФ, но с 3 гола в 13 мача остана далеч от очакванията.

Хамбургер реши да не го купува и той беше принуден да се върне в Турция. Аилтон сподели, че е искал да се откупи от договора си като се откаже от 600 000 евро заплата и плати на турския клуб още 250 000 евро. Босът на Бешикташ Гюлтикен обаче отказа.

Говори се за интерес към Аилтон и от страна на Динамо (Загреб), който, според публикации в медиите, е предложил 1,50 молиона евро за едногодишен договор.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА