Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже толкова голямо препятствие за това правителство. Не подозирам, че член на кабинета, било то премиера или който и да е друг, би допуснал да се стигне дотам, че да се вдигат червени картони. По-скоро ще има приятелски подход.

Това заяви в „Защо, господин министър?“ министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

„Националният интерес е застрашен тогава, когато отвъд решенията на НС някой би си позволил да направи крачки, които са в противоречие с него. Мисля, че не е застрашен. Това е тема, която е по-далече от спорта, но е много близо до сърцата на българите“, добави той.

Според Василев усилията трябва да бъдат насочени в сферата на образованието и на дипломацията.

„Не трябва да се прави отстъпка по никакъв начин от националния интерес, от Договора за добросъседство, а и от това, което Народното събрание вече е определило“, добави той.

Спортният министър заяви още, че не вярва „Има такъв народ“ да имат негативно отношения към някоя личност в правителството, за да не го приемат като лидер.

“В сферата на младежта и спорта разговорите (б.р. със Северна Македония) са много приятелски, по-скоро проблемите възникват в други сектори“, смята още той.

Спортният министър заяви, че към министерството вече има редица подадени сигнали за корупционни дейности свързани със спорта, които са довели до ощетяване на държавата с милиони левове.

По думите на Василев десетки хора, които са управлявали ведомства у нас, заслужават да бъдат в затвора.

"Първият човек, на когото трябва да бъде поискан имунитета от главния прокурор, e Красен Кралев (б.р. бившият спортен министър). Ако има доблест сам да се откаже от него, сега е народен представител и срещу него трябва да започнат проверки. Нямам съмнение, като юрист по образование, че те ще стигнат до края“, заяви той.

Той заяви, че получава заплахи от „хора, на които нарушава интересите в спорта“. 

Повече за сигналите за корупция в българския спорт четете на btvsport.bg.