Четвърта сграда на тютюневите складове изгоря.

По официална информация от пожарната в Пловдив огънят е възникнал изненадващо. Първоначално се е разгорял със синкави пламъци, което говори, че е използвана запалителна течност.

Четвъртият пламнал склад се намира през една улица от другите три сгради, които горяха по-рано днес.

На място е пристигнал шефът на криминална полиция Георги Георгиев. Пред bTV той уточни, че още от утре започва разследване на случая.

На терен е отишъл и кметът на Пловдив Иван Тотев. На въпрос на bTV остана ли Тютюневият град в историята той отговори: „Не, имаме подробни скици и документи, ще възстановим сградите“. По думите на Тотев никой няма представа къде се намират собствениците на четирите опожарени постройки. Също така няма данни те да са искали по официален път събаряне на някоя от сградите.

Покривът на четвъртия склад се е срутил, като огънят е обхванал и долните етажи. Постройката е изключително опасна дори и за огнеборците, които няма как да потушат пламъците.

Снимка: Аз, репортерът

Токът в целия квартал на Тютюневия град е спрян с цел да се обезопасят околните сгради. Най-близките обитаеми постройки се намират на 50 м.

Периметърът около складовете е напълно отцепен. Във въздуха се носят гъсти облаци дим и задушлива миризма.

Около загражденията са се събрали много граждани на Пловдив, които гледат безпомощно изгарянето на една от емблемите на града

„Ютюб“ каналът „BG Camera“ публикува видеоклип, на който се виждат размерите на огнената стихия: