Силвена Роу, водеща на предаването "Моето звездно парти", е била вдъхновена от внучката си за написването на новата си книга "Моята кухня - гурме бебе". 

Изданието е насочено към децата от 6 месеца до 5-6 години. 

"Книгата е наистина важна, защото е написана под редакцията на нашето светило по неонатология д-р Радка Масларска. Аз съм пипала с много кадифени ръкавици тук", сподели повече в ефира на "Тази сутрин" известната кулинарка.  

Книгата дава полезна информация за това как да бъдат захранвани бебетата, защото според нея от това зависи и какъв живот ще живеят. 

Силвена Роу издава още, че това е храна за цялото семейство, защото според новите тенденции едно дете се захранва не отделно на бебешкото столче, а "всички седят на една маса и ядат едно и също ядене".

Тя отбелязва, че от 1 годинка нагоре няма никакъв проблем цялото семейство да се храни с една и съща храна. 

Изданието включва и специални глави за злоядите деца, както и за алергиите.

Според Силвена Роу, тъй като първата храна на повечето деца е кърмата, която е сладка, проблемът след това е как да ги "отхраним" от сладкото. 

"Ако децата ви не ядат зеленчуци, направете едно пюре от авокадо и банан - хем сладост, хем хубавите качества на авокадото. Нека диетата на детето в началото да е най-вече на растителна основа с малко елементи на протеин", съветва Силвена Роу.

Според нея е особено важно децата да не бъдат захранвани с комерсиалните меса, които се продават. Протеинът трябва да бъде от качествен източник.

Според нея малките, но качествени порции са ключът към здравословното хранене. 

Това е 12-а поредна книга на шеф Роу и втора, издадена в България. Тя готви и ново издание, което ще бъде посветено на празничната храна. 

Специален гост на Великден в предаването ѝ "Моето звездно парти" ще бъде митрополит Антоний. 

Коя е любимата храна на нейната малка внучка, четете на Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!