Мария Бакалова, звезда от комедията „Борат 2“, стана първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ и вече получи и признанието на модната индустрия.

Професорът от Софийския университет Любомир Стойков беше гост в предаването „Тази сутрин“ по bTV, за да коментира срещата на Бакалова с един от най-известните дизайнери в света – Джорджо Армани.

На снимката, която Мария сподели, тя е поставила ръката си върху тялото на Армани и според професор Стойков това не е режисирана, а съвсем естествена поза. Той смята, че Мария е привлякла вниманието на всички с искреността и с естественото си излъчване.

Фактът, че Мария е поканена на ревю на Армани и се снима с него, облечена изцяло с негови дрехи, доказва, че тя вече се е наложила в шоубизнеса. Големият дизайнер добива популярността си, като започва да облича най-известните и перспективни звезди на Холивуд и продължава така и до днес, което говори много за успехите на Мария Бакалова.

„Мария Бакалова навлиза в системата на световния моден дизайн“, каза Стойков и напомни, че актрисата, която получи номинации за най-големите награди в света на киното, често се снима с дрехи на различни дизайнери.

Това всъщност е нещо, което изненадва професора – когато някоя знаменитост бъде избрана от голям моден бранд, носи дрехи само на бранда. Но при Мария не е така – на наградите БАФТА и „Златен глобус“ тя се появи с рокли на Армани, но на церемонията по връчването на Оскарите беше с Louis Vuitton.

Много медии посочиха Мария Бакалова като най-елегантна на червения килим на церемонията, която се проведе на 26 април.