Природолюбителка превърна чужда къща в незаконен приют за кучета и котки. Без собствениците на имота да знаят, младата жена месеци наред гледала бездомни животни в стаите им.

Габриела Манкова живее в Лондон. Когато разбира, че във вилата й в бургаското село Полски извор са настанени десетки котки и кучета, хваща първия самолет. И изпада в ужас.  

„Това цялото заради нея вече е за събаряне. Няма местенце, където да не е влязла, няма местенце, което да не е унищожила. Това не е вандалщина, не знам как да го нарека! Тя се е изгаврила с целия ми имот", категорична е собственичката.

Според Габриела съседката й пренесла част от бездомните животни, за които се грижи, в собствената си къща. Направила го, след като разбрала, че стопанката се връща.

Габриела дори разпознала част от вещите си в страница, която природолюбителката поддържа в социалните мрежи. Други открива в двора й. 

Камелия Томова отказа да се срещне с екип на bTV. По телефона заяви, че се грижи добре за животните и отрече да ги е настанявала в чужд имот. 

„Аз имам 500 квадрата място, какво ще гледам там? Аз имам осем котки, осем котки мога да ги гледам и вътре в къщата си, вътре при мен в стаята", подчерта тя.

Срещу жената и друг път е имало жалби от хора от селото - пускала кучетата без надзор по улиците.

Ветеринарни инспектори установиха, че част от кучетата не са регистрирани. В Закона за животните обаче нямало ограничение колко на брой могат да се гледат на село.

Полицията разследва случая, а Габриела ще заведе дело за унищожената си къща.