„Тежък упрек имам към ГЕРБ заради отказа от българската десница. Позволиха служебното правителство и партиите, които стоят зад него да се наричат алтернатива, а това са българската левица и нейният поход към властта.“

Това каза бившият министър на здравеопазването и лидер на партия КОД д-р Петър Москов в студиото на "Тази сутрин.

Според него отново наблюдаваме задкулисие: „Онова влияние на комунистически ДС-арски фамилии, които седят зад политическия живот на държавата, ни показват поредния, който да мразим и поредния спасител“, заяви Москов.

Той обяви и че КОД ще търсят коалиция, но няма да е с ВМРО, защото, въпреки многото сходни позиции, не искат да се коалират с „Воля“ и „Атака“.

„Ние считаме, че парламент със същото статукво като предишния ще има същия резултат. Трябва промяна с нова енергия на десницата“, каза Москов.

Той коментира и „зелените коридори“, като ги нарече "по-скоро работещи", но препоръча да не се добавят постоянно нови елементи и ако това се случва да е през информационната система.

Москов обясни, че приоритетното ваксиниране на хората над 60-годиша възраст трябва да мине именно през системата, за да не се получават недоразумения.

Вижте целия разговор във видеото.